HTML

KUTYAHŰSÉG

2020.09.06. 22:00 Nemvagyegyedul



Tegnap óta az egész ország felett elsötétült az ég, érthetően borús hangulatban ballagtam ma reggel haza a piacról. Úgy éreztem, a bevásárló hátizsákom valahogy a szokottnál is jobban húzza a vállamat.

Majd hirtelen, a közeli fák közül egy villámgyors, fekete kutyus
szaladt oda hozzám. Játékosan körbeszaglászott, nedves orra foltot hagyott a farmeromon. Elmosolyodtam. Mikor a gazdája pólóján megláttam a 'Keep smiling' feliratot, újra szétáradt bennem a már jól ismert érzés: az Élet soha nem lehet az ellenségünk. Terel, ha kell finoman, vagy betonkeményen, de minden pillanatban csak önfelismerésre ösztönöz, arra, hogy a legnagyobb nehézségek között is rendületlenül bízzunk abban: bármi történik, a folyamat mindig minket szolgál. És hogy arra az adóra hallgassuk, amelynek a vevőberendezése a szívünkben van - akkor is, ha a legnagyobb áldozatot és hűséget kéri is tőlünk.

Kutyahűséget.

Hazajutni ahhoz, amik mindig is voltunk, rögös és néha irgalmatlanul nehéz út. De közben időről időre megjelenik egy "felugró ablakban" a kegyelem és a vigasztaló humor. Nem az a baj, hogy nem kapunk biztatást: a nehézségek közepette a Nap ne bújna elő hirtelen a felhők közül, vagy a szellő nem simogatná meg az arcunk, egy kisbaba ne nevetne ránk teli szájjal az anyukája karjáról. Dehogynem. A probléma az, hogy nem vesszük észre. És ilyenkor az Élet valóban sivataggá tud válni.

Hogy teljességgel megértsük - ami ennél is több, tudjuk - hogy az Élet mi magunk vagyunk, be kell lépnünk a legbelső Szentélybe, túl az azonosult énünk ezer rétegén. Megnyílva beáradni vágyó Önmagunknak. Ez lesz az a földdarab, az Új Világ, ha tetszik, amelyen a mind bizonytalanabbá váló világ jelképes és valós áradásaiban meg tudjuk majd vetni a lábunkat.

A maximálisan földelt, átlátható és érthető belső átalakulási folyamat támogatása érdekében szeptembertől kiscsoportos foglalkozásokat is tervezek indítani, amelyek pontos tartalmát, és menetrendjét a későbbiekben közzéteszem majd. A személyes coaching addig is elérhető, most rövid szünet jön, 2020. augusztus 4. után újra. Jelentkezni mindkettőre személyes üzenetben itt a Facebook oldalon lehet. 

kuty.png

 

komment

süti beállítások módosítása